1. Sätt ugnen på 200°.
2. Tomatsås: Skala och finhacka en gul lök. Fräs lök och 2 pressade vitlöksklyftor tillsammans med 1/2 msk timjan i 3 msk rapsolja 2–3 min.
3. Tillsätt 200 g krossade tomater (jag använde en halv burk Eldorado), 1 tsk salt, 2 krm socker och 1 krm svartpeppar. Låt såsen sjuda på svag värme ca 10 min.
4. Bechamel/ostsåsen: Vispa ut 3 msk mjöl med 1/2 dl mjölk i en kastrull som det inte bränner fast i så lätt. Tillsätt 6 1/2 dl mjölk och låt koka upp under omrörning. Låt koka ca 3 minuter och tillsätt sedan 2 dl riven ost (jag använde Euroshopper färdigriven mozarella) och smaka av med salt och muskotnöt. Tänk på att inte låta såsen koka med osten i, då kan såsen bli grynig.
5. Värm upp ca 200 g fryst spenat (jag använde Euroshopper) i matfett i en kastrull, tillsätt salt, svartpeppar och pudra med lite muskotnöt.
Skär lax i ca 1/2 cm tjocka skivor. Jag köpte ett paket gravad laxfilé från Falkenberg.
8. Grädda lasagnen mitt i ugnen ca 30 min, tills den fått fin färg. Låt vila 10 min före servering.
2 comments:
Jag kommer från Falkenberg ;) lustigt.. snodde detta recept..låter as gott! Kram
Det gör du ja! :) Ja, det där blev en god lasagne!! :)
Post a Comment