Wednesday, March 13, 2013

Föräldra"ledig"

Vad gör man egentligen under en dag. Dagarna kan se olika ut beroende på om Mirabelle är på förskolan eller inte, och det är helg eller vardag ;-) Idag har det dock sett ut så här:

9.35 Kom hem till lägenheten från dagislämn och handling på Ica nere på stan. Tog bussen upp till förskolan för 26 spänn och gick sedan ner på stan.
Packade upp varor, satt på dagens första kaffe, fyllde kaffeburken, svarade på sms, bäddade vår, Mirabelle och Ellens sängar, drog upp persienner i lyan, fyllde på Mirabelles blöjkorg, ringde Nordea och spärrade samt beställde nytt kort, kollade busstider på Dalatrafik.se för senare busstur till Borlänge, registrerade Liberopoäng från blöjpaket på hemsidan, plockade ihop i hemmet (nappar, kuddar, frukost, soffan, vardagsrum, leksaker, Traderainslagning, släckte lampor..), la min favorit sport-bh i blöt och 10.05 så knäppte jag äntligen bort Barnkanalen och över till Malou på TV4.

10.15 Plockade ur diskstället och i samma veva vaknade Matilda i vagnen ute i trappen (har ytterdörren öppen), värmde en flaska till henne, insåg att jag tog sista flaskan ur kylen och satt på vatten för två nya. Satt oss i fåtöljen för att inte röra till i soffan (!); drack vår ersättning/kaffe och hade lite quality time och mys efter det :)

10.35 Satt jag Matilda i sittern i köket, gjorde iordning hennes flaskor, kokade Mirabelles pipmuggs lockdelar och en utav Matildas nappar, gick ut med soporna (fortfarande kallt trots ynka -5), tog 2 Alvedon för den hiskeliga mensvärken, gick på toaletten; la ett Wordfued-ord till min högstadiesyo, kollade de två första posterna på Instagram, funderade var plåstret från fingrets självspricka tog vägen när jag torkade mig, tvättade upp sport-bh:n och smörjde händerna.
Diskade.

11.10 Åt tidig lunch medan Matilda var på bra humör och satt i sittern och lekte med diverse babysaker; lax/couscous och ett glas vitt vin, efter ett tag fick Matilda komma upp i knät (mysunge!) och medan jag käkade ringde jag och bokade en klipptid i maj och kollade lite i kalendern...
Hjälpte nötfärsen på traven med avfrostning i micron.

11.35 Stekte färs till kvällens piroger; chilikryddor och rivna morötter i. Strök en varsin skjorta till Nicklas och mig, öppnade dörren och fick ett blad av Jehovas Vittnen, underhöll Matilda med diverse show (lyckos henne) tills hon blev putt/hungrig.
Värmde flaska och ställde undan strykbrädan; ett litet projekt i sig då allt i tvätt - och städväg bor i våran lilla skrubb i köket.

12.10 En andra kopp kaffe medan Matilda fick en lunchflaska. Rap, mys, prata... Kopplade bort omvärlden för en stund. De är de stunderna jag älskar bäst med Matilda, då verkligen njuter jag och fäller en liten tår över denna fina unge.

12.23 Reste arslet från köksstolen. Gjorde iordning Mirabelles drickmugg, 2 Digestivekex och en banan att ta med till dagishämt då jag hämtar henne innan mellanmål serveras där.
La ner Matilda i sängen, hon var vaken och nöjd. Googlade bl a jobb på Platsbanken, kollade Mamma Fitness hemsida och blogg, samt svarade på en Facebook-chat. Tänkte gå igenom massa nytt på Hotmail men gav upp vid första anblicken, har halkat efter i den inboxen... Matilda somnade till 12.43; la mig bredvid henne och beskådade det undersköna barnet ;-)
Gick på toaletten, fyllde på toalettpapper, köksservetter, gjorde en Matildaflaska till, ställde undan det avsvalnade strykjärnet, sminkade mig och plattade håret, satt på ett nytt plåster, fick post; bl a en P o P tunika till Matilda från Tradera, satt i nya värmeljus i lyktor.

13.25 Skrev ett blogginlägg om en maträtt jag lagade i fredags och la ut på FB, Matilda sov sig igenom bloggandet...

13.35 Bytte blöja och klädde på oss ytterkläder. Gick upp till förskolan och hämtade Mirabelle.

14.32 Hemma och alla ytterkläder x 3 undanhängda, M och M slappar framför Bolibompa och Mirabelle äter en banan. Jag börjar på detta blogginlägg och känner en aning hunger. Inväntar min syster och kusin Millie.

Hade tänkt dammsuga och baka bullar idag, men det är ju en dag imorgon med att fylla, och en dag efter det och en till efter det och...

15.05 Började göra iordning köttfärspiroger. 10 min senare kom Mia och Mille. Mia plockade upp Matilda och sen dess har hon varit hysterisk, i ca 10 min nu. Oh la la vad hon inte tycker om barnvakt...(?!). S U C K. Tack gode gud att det existerar en kusin som leker med Mirabelle.

18.32 Matilda blev då verkligen glad när vi sågs ;-) Har plockat ihop i tjejernas rum och i köket, samt hunnit äta en pirog med diverse tillbehör, kanske blir en till senare, är ej superhungrig, fikade lite hos farmor och farfar. Tog bussen 15.42 till Borlänge där pappa hämtade upp mig på stationen och sen for vi vidare mot farfar och farmors nya boende i Kvarnsveden, verkligen skönt att se dem, och denna gång frågade de inte vem jag var, utan verkade ha lite koll, det var superhärligt! :)

20.18 Mia och Millie gick strax innan kl 19 då Vem Vet Mest började. Vi bytte blöjor, satte på pyjamasar och tittade på VVM. Efter det blev det Mamma Mu bok i soffan och mys och prat och inväntan av pappan som skulle va hemma kl 20. Nicklas lägger Mirabelle, Matilda slumrar i soffan, jag ska sätta på mig pyjamas och inte göra så mycket mer idag. Hittade för övrigt mitt VISA-kort på Mirabelles klädhylla. Happ. Imorgon är en annan dag med flera göromål. So long!

No comments: