Thursday, January 21, 2010

Lovely Londay

(P.S Märk väl att diverse ord är länkade, syns kanske lite dåligt på vissa skärmar..)

Innan jul överraskade min lillasyster mig med en julklappsresa till London; en stad jag inte besökt tidigare och som jag kanske tjatat lite mycke om på senaste att jag heller inte HAR besökt. Utan nån undermening. Såklart. But seriously så hade jag inte nån slags aning om att Mia skulle boka denna lilla tripp så jag blev glatt överraskad när hon berättade. Det va till sin fördel att hon berättade lite innan själva julen eftersom jag behövde skaffa ett nytt pass vid årsskiftet då mitt temporära gick ut. Jag va f.ö på Borlänge polisstation en tisdag vid lunchtid (närmare bestämt min fars lunchtid) och beställde pass, och fick sms på torsdagmorgon att passet fanns att hämta på Falu polisstation. Kvickt!

Så 11 jan drog vi i arlan med tåget ner till Sthlm och tog Flygbussarna till Skavsta, det va jätteenkelt att hitta bussarna efter att vi klivit av tåget, bra bra :) Ingen kö till att köpa biljetter heller. Flygresan gick snabbt och vi landade på Stansted nångång på e.m, väl där snålade vi lite och tog bussen in till London; den gick dock på mindre än en timme och var hur smidig som helst att hitta den också. Bussen anlände på Liverpool Street Station där vi hoppade in i en taxi som tog oss till Astor Court Hotel som låg strax norr om Oxford Circus, jättemysigt var det! :) Fräschade upp oss lite och vandrade till Baker St (där Sherlock Holmes bodde) (..och ja; Basil Mus). Intog middag på mysiga Gourmet Burger Kitchen, jag tog en "Veggie & Camembert" (mushroom, aubergine, red pepper, sweet potato, camembert, mayonnaise, rocket & onion jam). Smarro.
Älskar "chipsen" i det där landet, eller va vi kallar pommes frites/french fries. Här med blue cheese dip.

Livets viktigaste i livet: Skriva listor. Fota mat.
;-)
Sen bestämde vi dejt med Anna-Karin från Yttertänger men som numera är Londonbo. Vi intog en pub som heter The Phoenix och gjorde diverse snabba livsuppdateringar och pratade endel strunt. Tror vi inte setts på åtminstone 10 år. Hon va sig lik ;-)

Hotellet va trevligt och "rummet" var mer som en liten lgnht, åtminstone kunde jag bott där om det hade funnits lite mer garderobsutrymme. Jag tog den lilla sängen mot väggen och elementet medan Mia fick stora sängen som hade en egen liten alkov. Det va myselipys.
Jag kände mig lite som Basil Fawlty när vi knallade i trapporna (endast neråt)..

Efter hotellfrukost den första dagen kom vi igång med shoppingen ganska snabbt (efter att vi fått napp på vädersträcken så att säja). Jag gillade bl a underklädeskedjan La Sensa där jag köpte en rosa bh för £6! Det va ju fortfarande mellandagsrea där :)

Väldigt fina omklädesrum hade de också. Påminde om Victoria Secret.

Några Starbucks blev det också. Hade saknat de goda kaffet. Mmmmmmmmmmmm...........


Kikade in på NIKEtown (min önskan såklart) som låg på Oxford Circus. Det va typ lika stort som i New York, men jag hade inte riktigt orken att pallra mig igenom en gigantisk NIKE-affär. Sprang (..nu va jag rolig) dock på Susanna Kallur ;)

Vandrade till Liberty för att köpa Stila smink, men väl där fick vi reda på att Stila slutat sålts i HELA Storbrittanien :(
Jag köpte istället en ring på Accessorize mittemot för 90 cents. Billigt.

På vandringen mot Liberty hade vi sett endel restauranger med uteserveringar och infravärme som vi satt oss vid när vi kände oss klara för shoppingdagen..


Vi va även och shoppade på Primark större delen av förmiddagen på tisdagen. Det va en riktig guldgruva där vi hittade mången trosa, strumpa, basplagg, m.m Jag köpte ett par jeans också för £12!
På kvällen var vi och käkade middag på Jamie Olivers italienska restaurang Fifteen (klicka på London)..
Där var det så hääääääär roligt..
(I nyinköpt Miss Selfridge stickad lång top från Debenhams)

Mias antipasta:


Sen drog vi vidare till Mahiki, en mysig hawaii/tiki bar där vi sög i oss goda "Honolulu Honey" (
Bacardi 8yr old rum shaken with Jules’s honey cream, mango, pineapple and fresh lime; soft and seductive like the finest Polynesian temptress..)



En outfit jag gillade som vi gick förbi 100 ggr varje dag..


Våran gata:


Hotellet:


Skoputsmaskinen vid hissen!!!!!!


På onsdagkvällen va det dax för drinkar på en trevlig bar jag NOTERAT på måndagkvällen, som jag t o m hittade tillbaks till ;) The Match Bar hette den..

Där fanns mycken dryck..

Sen lurkade vi vidare till Garlic & Shots (som finns både på Mallorca och i Stockholm), ett vitlöksinpregnerat ställe där vitlöken va direkt hackad i ölen och shotmenyn inte fann nått slut..

Lite nattsnurr i Chinatown..

Picadilly Circus!


Där vi tog ca 43 driljoner bilder varvid 99,9% blev mongolida.

Rulltrappa..

Hotellfrukost:

På avresedagen (då Mia underligt nog hade pengar kvar) bjöd hon storasyster på lunch på Garfunkel's.
Trevligt salladsbord..
Sen åkte vi hem!

Det va en jättetrevlig och lyckad resa!! TACK SÖTASTE SYSTER. Det får vi gö om! ;)
xoxoxoxoxoxxo

2 comments:

tinatoon said...

Tack för detta Malin, ni verkar ha haft det superduper! :)

Mia said...

Me love love love London! Ja det var en underbar resa, o jag inser det ännu mer när jag kikade in här o läste :) Jag skulle vilja påstå att de flesta bilder blev mongolida. Inte bara dom vid Picadilly Circus... men det är OK.

<3