Wednesday, July 22, 2009

Tillbaks

Men jaa..

Martin kom på besök den 10 juli.. Det va gemytligt.. Vi tog det mest lugnt, gick och såg hemska Bruno på bio vilken va kass, åt en massa mat, myste och va på inflyttningsfest hos Ragnegårds.. Känns som världen redan blivit halvt som halvt uppdaterade via Facebook med bilder mm, men som sagt (eller som sagt å som sagt.. jag har ju inte ens nämnt..än); min dator har varit död sen en vecka tillbaks :( En riktigt smarrig risotto som jag gjorde med Keldas ostsås, oliver mm.. Smarro. Och ååå så nyttig; inte. Men eget tager-vad-man-haver-recept ;)
Och ja, en dag ska jag börja uppdatera min matblogg VAR dag, men inte idag. Men jag HAR ideer. Like.. many ;)


Astrid fick syn på vår vän Igelkotten som springer runt här på Järnet.. så söt så söt.. Men den ville inte stanna och leka :(
Våran andra vän Edina har också gått bort nu; flygit sin kos till råtthimlen så att säja :(


13 juli började mitt 6 veckors semestervikariat med buller å bång, ett dagspass, jag har längtat efter det hur länge som helst. Jobbar såklart i Östanforsgruppen :D Jag tycker verkligen om att jobba där, känns väldigt bra. (Nej, min chef läser ej min blogg..) (Får jag verkligen inte hoppas, för snart kommer det kräkuppdatering..).
På kvällen va jag på ett "abs" pass på gymmet, koncentrering på bål, rygg och rump. Det stod att det skulle va i 30 min, MEN EFTERSOM SPINNINGEN EFTERÅT VA INSTÄLLD; körde hon i 60 min.. Jag va slut i magen i en vecka efter.

Den 16 juli hade mammutt och jag ett mycket trevligt Iron Meeting hos henne med rejäla blodpuddingsbitar och välbehövlig röd dryck (har du druckit ur hela boxen mamma???). Det va en jätteskön kväll och Jamis fotades medan han låg i mitt knä och jag ska börja lägga in kamerabilder också, så blir alla nöjda och belåtna..

På kvällen hälsade vi på mammas vän/granne/arb.kollega Anette som har 4 gigantiska hundar. De upptog hela Anettes lilla lya, det va helt galet. Dom va snälla, men otroligt stora. Jättestora.

Dagen efter hade Mia och jag ciderprovning hos mig, det va gött ;)

Sen va vi till Rådhusgården, det va ganska lamt, och lite kallt. Men Mia bjöd på en jättegod frozen margarita som tog slut alldeles för snabbt.

Sen blev det en kort tur till Martin/Malung/Dansbandsveckan där jag för andra året i rad blev ganska full.. och spydde i handfatet. För varför satsa på toaletten när den står så långt bort.. (!). Martin hämtade mig på stationen på lördagen (18 juli) och vi åkte till en bystuga där det va kusinträff med mat och tipspromenad/tävlingar. Mitt lag förlorade. Jag träffade dock på en jättesöt liten flicka vid namn Linn som va cirkus 6 år och hade hår ner till baken som jag fick fläta. På kvällen myste M och jag i hans soffa och drack öl och tittade på avsnitt efter avsnitt av Freemind's Mind på Youtube; så himla bra. Sen bar det av ner på byn och mer kusinträffparty och Volvostereodunk och La Scala; där jag som sagt blev full. Vet inte riktigt hur jag kunde bli så full heller, men det e väl samma mysterium som förra året. Så att säja. Dagen efter var det hemfärd i regnet, trök. Då fyllde även Anders hela 19 år. Oj oj oj då, nuttis.

Följande dag tränade jag mitt på dagen, jobbade sen kväll och Mia och jag upptäckte till vår stora lycka att Rådhusgården nu har något som heter Måndagsklubben till kl 2 med stor nachobuffet och jättebra musik, bl a spelade Markus på mitt jobb där. Coolt. Mia bjöd once again (tro nu inte att hon e värsta generösa, hon har sörplat mycke vinboxar här i alla mina da'r..) på en god drink, denna gång Blueberry Mojito, och DEN va GOD. Mmm.. sörpel. Vi gick hem strax innan 00.30.

Igår jobbade jag dag och sen va det födelsedagsfika för Anders i Varggårn med pappa, Ulla, ANDERS, Johan, farmor och farfar. Trevligt. Rabarberpaj och prat. Anders fick glas av mig (han ska ju flytta hemifrån och det va PRECIS det han önskat.. av mig), sugrör och islådor + lite presentkort på världens bästa affär Clas Ohlson.

Efter fikat åkte jag till Martin och Zelda och tillbringade många timmar där med att lägga över allt viktigt fr min laptop till skivor och glodde på I can has cheezburger och Totally Looks Like, åt en jättegod kyckling/bulgursallad fr Ica Maxi (finns även på Ica Supermarket!) och sms:ade några livsviktiga frågor till 188800 vilket kostar 15kr per sms.. I don't have a life.

Idag jobbade jag. Och vicken jobbdag; klippte bl a en tants hår som hon velat i 100 år (nästan), hon verkade nöjd :) Sen va jag ner på stan med en annan tant som jag brukar gå ner med, vi va till Pralin och höjdarbutiken Apoteket bl a. (Yeah!). Hon ville först äta och bjöd mig på vaaaad jag ville, men jag drack bara en cappuccino (på Pralin), sen blev det glass på hemvägen, men jag tackade även NEJ till det, någon måtta får det va, ska jag bli av med denna mage såå.. Eller dessa magar - som kan ses på ciderprovningskorten - hade tänkt ta min semestervikariatperiod nu (6 veckor) at få bort lite extrafett på min lekamen och sedan ta hål i naveln igen. Kommer inte riktigt ihåg när jag hade det senast; 2001 tror jag..

GAAH: På Kicks såg jag en tjej som hade hela överarmen med kurbits. GAAH!

Va upp och tränade efter jobbet och koncentrerade på mina oexisterande biceps.
Sen gick jag i min extrema ingrodda svettsunkighet till Martin och hämtade datorn. Såg en driljon bilar på cruisingen och har hört ännu mer party efter jag kommit hem. Nu e det midnatt och jag ska sova. Goo natt (Helena).




2 comments:

mia said...

oj oj oj... vilken uppdatering... :)
och du... jag är visst generös, mot dom som förtjänar det ;)

Feila said...

Östanfors you say?... När kommer ni förbi hos mig och lagar mat/handlar/matar/städar/tar med mig på rullstolspromenix och socialiserar??

Och den där kurbitsbruden har jag också sett, m-mm...!

Blygd!