Wednesday, January 22, 2014

Apelsinmuffins med chokladglasyr

Har bakat dessa till snäll kollega som jag skulle få låna sjuksköterskeböcker av idag. Det är hennes dotter som pluggat, tror nog andra kollegor vill smaka också om hon ställer fram ;-) Näää???

Apelsinmuffins med chokladglasyr

Tillagning
SAFTIGA APELSINMUFFINS

20 st

150 g smör eller margarin
finrivet skal och pressad saft av 1 apelsin
3 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 225°.

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker till en pösig smet. Rör ned smör, apelsinskal och saft. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten.

Ställ muffinsformar på en plåt. Fyll dem till 2/3 med smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 12-15 minuter.
Använde mig av detta glasyrrecept och delade mängderna på hälften (så gott jag kunde, typ)…
CHOKLADGLASYR MED RIKTIG CHOKLAD:
150 gram choklad enligt smak ex. fin 70% mörk choklad eller mjölkchoklad, mintchoklad, Geisha osv (jag använde Ica bakchoklad)
1 dl vispgrädde
25 gram smör eller margarin

CHOKLADGLASYR MED RIKTIG CHOKLAD: Bryt chokladen i bitar. Lägg i en bunke och tillsätt övriga ingredienser. Rör om och värm försiktigt i mikron eller vattenbad (sjudande vatten i en bred panna på spisen). Rör ofta till en slät glasyr. Låt svalna lite så går det lättare att breda ut chokladglasyren med en spatel på det du önskar.



No comments: