Apelsinmuffins med chokladglasyr
Tillagning
SAFTIGA APELSINMUFFINS
20 st
150 g smör eller margarin
finrivet skal och pressad saft av 1 apelsin
3 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
20 st
150 g smör eller margarin
finrivet skal och pressad saft av 1 apelsin
3 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 225°.
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker till en pösig smet. Rör ned smör, apelsinskal och saft. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten.
Ställ muffinsformar på en plåt. Fyll dem till 2/3 med smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 12-15 minuter.
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker till en pösig smet. Rör ned smör, apelsinskal och saft. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten.
Ställ muffinsformar på en plåt. Fyll dem till 2/3 med smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 12-15 minuter.
Använde mig av detta
glasyrrecept och delade mängderna på hälften (så gott jag kunde, typ)…
CHOKLADGLASYR MED
RIKTIG CHOKLAD:
150 gram choklad
enligt smak ex. fin 70% mörk choklad eller mjölkchoklad, mintchoklad, Geisha
osv (jag använde Ica bakchoklad)
1 dl vispgrädde
25 gram smör eller
margarin
CHOKLADGLASYR MED RIKTIG CHOKLAD:
Bryt chokladen i bitar. Lägg i en bunke och tillsätt övriga ingredienser. Rör
om och värm försiktigt i mikron eller vattenbad (sjudande vatten i en bred
panna på spisen). Rör ofta till en slät glasyr. Låt svalna lite så går det
lättare att breda ut chokladglasyren med en spatel på det du önskar.
No comments:
Post a Comment