Här kommer ett superenkelt - men ack så SMARRIGT - äppelpajrecept jag gjorde förra veckan. Serverade med Carte D'or vaniljglass. Gör så här:
Palla en bunt äpplen - eller gå till affären och köp - vilka du sen skalar och delar i klyftor. Antalet äpplen kan givetvis variera beroende på hur stora de är, men jag tog nog en 8 st små iallafall. Ta så att du täcker en stor smörad pajform! :)
Blanda sedan 150 gram smör eller bakmargarin (jag tog Icas mat - och bakmargarin, och det gick så bra SÅ), 3 dl vetemjöl, 1 dl socker och 200 gram riven (riv på grövsta) mandelmassa.
Pudra äppelklyftorna med kanel så att det täcker. Strö över pajdegen, in i ugnen på 225 grader i 25 min. Jag har ätit upp nästan hela själv! Igår tog jag sista biten till 2 avsnitt "Lost" som jag har börjat kolla på med Nicklas, har gjort 4 avsnitt nu, så bara 117 kvar!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
Det receptet ska jag testa! Själv bakade jag en "vanlig" äppelpaj idag. Gott det med :)
Post a Comment